Gradonačelnik Šuhret Fazlić dočekao Adnu i Ajnu Ramakić, hrabre osvajačice zlatnih medalja

KBS Pokoj

Gradonačelnik Šuhret Fazlić dočekao Adnu i Ajnu Ramakić, hrabre osvajačice zlatnih medalja

Objavljeno na dan 17.05.2019 - 11:05 | Izvor: USKinfo.ba |


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas sestre Ajnu i Adnu Ramakić, članice KBS Pokoj i osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu. Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate na Tae Kwon Do European Championship- ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj. Na prvenstvu je Ajna postala evropski prvak u svojoj kategoriji do -45 kg, dok je  Adna postala evropski prvak u kategoriji do 30 kg.

Ajna je također na državnom prvenstvu prije nekoliko dana postala državni prvak u kategoriji mlađih kadeta do 42kg, a u narednom periodu putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku.Uspjeh je ostvarila i njena mlađ sestra Adna, koja je također postala državna prvakinja u kategoriji mladi kadeti do 28kg.

„Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku gostiti dvije mlade djevojke koje su borci u sportu, ali su borci i u životu. Njihovi roditelji dio su ove divne priče i iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu koji vjerujem neće biti i zadnji uspjeh naših Ajne i Adne“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!