Granična policija BiH dobila sofisticiranu opremu za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata

Nastavak aktivnosti na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala

Granična policija BiH dobila sofisticiranu opremu za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata

Objavljeno na dan 26.07.2019 - 10:46 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi saradnici sastali su se danas s atašeom za sigurnost Ambasade SAD u BiH Lorensom Vudijem (Lawrenca Woody) i njegovim saradnicima.

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH razgovarali su o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku saradnje GPBiH i Ambasade SAD.

Ovom prilikom Vudi je u ime vlade SAD donirao GPBiH sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, u vrijednosti od oko 36.000 maraka.

Ataše je iskazao zadovoljstvo na srdačnoj dobrodošlici, istakavši spremnost vlade SAD za nastavak podrške u razvoju GPBiH, a u cilju operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Direktor Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši da će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada GPBiH.

U dosadašnjem periodu vlada SAD donirala je GPBiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona KM te organizirala niz obuka za policijske službenike.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!