Granična policija BiH: Građanima koji putuju u Neum ipak je dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku

NAKON NEDOUMICA

Granična policija BiH: Građanima koji putuju u Neum ipak je dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku

Objavljeno na dan 29.06.2020 - 06:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Granična policija BiH zvanično se oglasila o tranzitu građana BiH do Neuma preko Hrvatske. Tvrde da ih je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske obavijestilo da je tranzit dozvoljen.

"Povodom nedoumica građana i raznih spekulacija obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, 28.6.2020.godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković)", navode iz Granične policije.

Ističu da je odlukom Stožera civilne zaštite R. Hrvatske, od 25.06.2020. godine, propisano je da državljani BiH koji odlaze u Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.

Dalje se navodi da se mjera samoizolacije ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

"Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj Instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH", stoji u saopćenju.

Podsjećamo, na GP Doljani danas je potvrđeno da građani BiH ne mogu proći kroz Hrvatsku na putu do Neuma, nakon čega je rečeno da ipak mogu.

Iz hrvatske policije su potom kazali da situacija s tranzitom nije u potpunosti jasna kada je riječ o odlasku u Neum. Istovremeno, neki građani BiH tvrde da im ulazak u Hrvatsku nije bio onemogućen, dok drugi navode da su prošli bez problema.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!