Granična policija BiH spriječila izlazak iz države 17 migranata, ali zato u BiH ulazi ko stigne!

Krijumčarenje osoba

Granična policija BiH spriječila izlazak iz države 17 migranata, ali zato u BiH ulazi ko stigne!

Objavljeno na dan 08.11.2019 - 11:47 | Izvor: USKinfo.ba |


Službenici Jedinice granične policije Doljani, 7. novembra 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na području Ljubuškog.

Tom prilikom, službenici ove jedinice su u kombiju, bh. nacionalnih oznaka, otkrili pomenute ilegalne migrante koji su izjavili da dolaze iz Iraka i Sirije.

Nisu posjedovali identifikacione dokumente. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač kombija, državljanin BiH M.Š. (1988.), kao i Z.B. (1993.), državljanin BiH i Hrvatske koji se nalazio u vozilu Peugeot, bh. nacionalnih oznaka, a koje je bilo prethodnica, odnosno imalo ulogu „čistača“.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kombi i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih, M.Š. i Z.B., ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“.

O događaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad na slučaju. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!