Granična policija lišila tri osobe slobode po potragama sudova u BiH

U petak i nedjelju

Granična policija lišila tri osobe slobode po potragama sudova u BiH

Objavljeno na dan 13.07.2020 - 13:51 | Izvor: USKinfo.ba |


Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 12. jula 2020., lišili su slobode P.Ć. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima PU Prijedor.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.M. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.  

Službenici JGP Zvornik, 10. jula 2020., lišili su slobode T.N. (1992.), nakon što je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanka Republike Srbije kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Foto: Ilustracija

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!