Grujičić: Duraković bi se mogao kandidirati za potpredsjednika RS-a

Reakcija

Grujičić: Duraković bi se mogao kandidirati za potpredsjednika RS-a

Objavljeno na dan 22.07.2017 - 10:29 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je po antiustavnom djelovanju i ostrašćenim stavovima protiv Srba i Srpske poznat njegov prethodnik Ćamil Duraković, koji je najavio osnivanje pokreta "Odgovor" za "ozbiljnu borbu protiv okupacije BiH".

Grujičić je naveo da postoje informacije da Duraković formiranjem ovog pokreta namjerava da se na sljedećim izborima kandidira za potpredsjednika Republike Srpske.  

"Od čovjeka koji je prije desetak godina zloupotrijebio srebreničke Bošnjake, smještajući ih u improvizovano šatorsko naselje kako bi tražio izdvajanje Srebrenice iz Srpske, svašta se može očekivati", rekao je Grujičić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović je istaknuo da je Durakovićev "Odgovor" nastavak sinhronizovanih napada na Srpsku i njeno rukovodstvo.  

"Ako se Duraković zalaže za prava bošnjačkih povratnika, zašto za vrijeme svog načelnikovanja ništa nije uradio po tom pitanju u Srebrenici? Radi se o klasičnom politikantu, čiji je jedini zadatak rušenje Srpske", ocijenio je Pavlović.  

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je nedavno najavio formiranje pokreta "Odgovor" u koji će, kako je naveo, biti uključeni svi koji su na nenasilan i demokratski način spremni da se bore protiv režima Milorada Dodika i SNSD-a.  

Pokret bi navodno trebao da okupi predstavnike bošnjačkih političkih partija, Islamske zajednice, privrednika i medija.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!