Guardian: Šimunić je na klupi unatoč nacističkom pozdravu

Piše ugledni britanski list Guardian...

Guardian: Šimunić je na klupi unatoč nacističkom pozdravu

Objavljeno na dan 22.09.2015 - 15:39 | Izvor: USKinfo.ba | 24sata.hr


"Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera novom izborniku Anti Čačiću unatoč nacističkom pozdravu", piše ugledni britanski list Guardian...

Josip Šimunić bit će pomoćnik Ante Čačića u stožeru hrvatske reprezentacije. Joe je kao igrač napravio puno za reprezentaciju, ali zbog onih 30 sekundi izleta u pjevačke vode nakon utakmice protiv Islanda na Maksimiru njegovo postavljanje u stožer reprezentacije u najmanju je ruku dvojbeno. U najmanju ruku...

Osudila ga je i kaznila Fifa, osudio ga je i svijet, a Ante Čačić uzeo ga je u svoj stožer. Sve to amenovao je HNS koji se nakon onog incidenta na Poljudu svim silama Fifi i svijetu trudio objasniti kako nema veze sa svastikom.

"Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera unatoč nacističkom pozdravu", piše ugledni britanski list Guardian i u tekstu dodaje kako je bivši hrvatski reprezentativac propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu zbog uzvika "Za dom".

"To je samo istaknulo problem hrvatskog nogometa koji se bori s diksriminacijom. Uefa je Hrvatskoj uzela jedan bod nakon svastike na utakmici protiv Italije", dodaje Guardian i podsjeća na Šimunićeve riječi nakon toga što je napravio.

- Neki ljudi trebali bi naučiti povijest. Nisam napravio ništa loše. Podržavam svoju domovinu, ako to nekome smeta, to je njegov problem - rekao je tada Šimunić.

Problem je što svi znaju povijest. Barem osnove. I svi znaju da je to bio stari hrvatski pozdrav. I svi znaju ko ga je koristio tijekom Drugog svjetskog rata i u koje svrhe.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!