Hadis Jusić iz SDA isti dan zaradio optužnicu i postao federalni delegat

Potvrđena optužnica

Hadis Jusić iz SDA isti dan zaradio optužnicu i postao federalni delegat

Objavljeno na dan 22.01.2019 - 14:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je započeta prije nove godine okončana je danas.
Na njoj su Hajrudin Halilović ispred Koalicije ASDA-Pomak zajedno i Hadis Jusić iz SDA izabrani za bošnjačke delegate u Domu naroda Federalnog parlamenta.

Rasim Kantarević iz Laburističke stranke izabran je iz reda ostalih, dok u Dom naroda nije izabran ni jedan Srbin, pa tako i nema predstavnika ovog naroda u ovom zakonodavnom tijelu. Što se tiče Kluba Hrvata, nakon glasanja, rezultat je neriješen, jer Razim Halkić iz SDP-a i Anel Šahinović iz LS-a su sami sebi dali glasove.

Zanimljivo je da je Jusić, isti dan kada je Kantonalni sud u Bihaću protiv njega potvrdio optužnicu, izabran u Dom naroda.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je u cijelosti optužnicu koju je Tužilaštvo USK podiglo protiv gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, bivšeg direktora JKP KOMRAD Bihać Hadisa Jusića, kao i još tri osobe iz Bihaća zbog udruživanja radi činjenja više krivičnih djela, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!