Hahn zatražio od Zvizdića informacije o stepenu realizacije reformskih mjera

USKORO ODGOVOR

Hahn zatražio od Zvizdića informacije o stepenu realizacije reformskih mjera

Objavljeno na dan 27.05.2019 - 14:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johannes Hahn uputio je pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću u kojem je zatražio informaciju o realizaciji reformskih mjera u BiH.

U srijedu će biti održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a jedna od tačka dnevnog reda bit će i odgovor na pismo komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna o stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja. 

Vijeće ministara BiH trebalo bi utvrditi odgovor na pismo isti dan kada će Evropska komisija objaviti Paket proširenja koji sadrži izvještaje za države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje, a to bi trebalo biti sredinom sljedeće sedmice. 

Uobičajena je praksa da se mišljenje o zahtjevu za članstvo zemlje, zajedno s analitičkim izvještajem, objavljuje u okviru Paketa proširenja, a bh. vlasti očekuju da će u skladu s tim Evropska komisija u srijedu objaviti Mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!