Hamas tvrdi da su njihovog inžinjera za dronove ubile dvije osobe koje su koristile bosanski pasoš

Radili za Mossad

Hamas tvrdi da su njihovog inžinjera za dronove ubile dvije osobe koje su koristile bosanski pasoš

Objavljeno na dan 16.11.2017 - 21:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Palestinska grupa Hamas optužila je Mossad za ubistvo visokog inžinjera za dronove Mohameda Zouarija koji je bio njihov član. Ubistvo su, prema njihovim riječima, izvele dvije osobe koje su ušle u Tunis koristeći bh. pasoš.

Zouari je ubijen 2016. godine, a prema Hamasovim navodima, pripreme su počele godinu i po ranije. Dvije osobe koje su koristile bosanski pasoš su iznajmile dva stana i automobile u Tunisu četiri mjeseca prije ubistva. Pratili su Zouraija na dan ubistva u kafić koji se nalazio blizu njegovog doma. Sjedili su za stolom pored Zouarija, piše JerusalemOnline.

Potom su otišli iz kafića, dok je drugi tim posmatrao Zouarijevu kuću. Kada je Zouari sjeo u automobil, jedan od dvojice agenata koji su koristili bosanski pasoš ga je upucao. Koristio je pištolj sa prigušivačem.

U eliminaciju stručnjaka za dronove koji je radio za ove teroriste umiješan je, kako tvrdi Hamas i mađarski državljanin koji je pokušao raditi sa Zouarijem na univerzitetu, ali ga je Zouari odbio jer mu je bio sumnjiv.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!