Hanau: Sestra ubijenog Hamze Kurtovića govorila na komemoraciji za žrtve napada

TERORIZAM U NJEMAČKOJ

Hanau: Sestra ubijenog Hamze Kurtovića govorila na komemoraciji za žrtve napada

Objavljeno na dan 05.03.2020 - 08:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Veliki komemorativni skup za devet žrtava terorističkog napada, koji se desio krajem prošlog mjeseca održan je jučer u njemačkom Hanau.

U njemačkom gradu Hanau upriličen je komemorativni skup za devet žrtava rasističkog terorističkog napada, koji se desio krajem prošlog mjeseca u tom njemačkog gradu.

Komemorativnom skupu prisustvovali su njemački predsjednik Frank Walter Steinmeier, zatim njemačka kancelarka Angela Merkel, a među zvanicama bila je i
ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Ajla Kurtović, sestra žrtve napada u Hanauu Hamze Kurtovića, državljanina Bosne i Hercegovine, također se obratila prisutnima, poručivši kako je ubicu u ovakav rasistički napad odvukla mržnja, prenosi Anadolija.

"Mržnja i rasizam vrlo su bliski. Želim da se svi ograde od mržnje. Njemačka je naša domovina. Potpuno neočekivano nas je napustio moj brat Hamza. Ono što je iza njega ostalo je beskrajna bol", poručila je Kurtović.

Komemorativnom skupu u Hanauu prisustvovalo je oko 650 zvanica.

Rasistički terorista identifikovan kao 43-godišnji Tobias Rathjen izveo je u srijedu navečer, 19. februara, oružani napad na dva ugostiteljska objekta u Hanauu i ubio devet osoba. Kasnije je pronađen mrtav, zajedno s majkom, u svom stanu. Među ubijenima je peter državljana Turske, kao i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!