Hanča Elkasović i njena kćerka Lejla Elkasović iz Bužima optužene za ubistvo bebe!

Potvrđena optužnica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona

Hanča Elkasović i njena kćerka Lejla Elkasović iz Bužima optužene za ubistvo bebe!

Objavljeno na dan 11.05.2020 - 22:37 | Izvor: USKinfo.ba | Avaz.ba


Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 7. maja potvrdio optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) i njene kćerke Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča Elkasović se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo, a Lejla Elkasović krivično djelo čedomorstvo.

Optužnicom im se stavlja na teret da je 16. augusta 2019. godine oko 4.30 sati u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla Elkasović porodila u prisustvu svoje majke Hanče Elkasović, rekla majci da ne želi to dijete.

Hanča Elkasović i Lejla Elkasović

"Optužene su u namjeri da usmrte novorođenče dogovorile da ga usmrte gušenjem, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je tijelo djeteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla. Tako su dijete ostavile bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta", navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!