Hapšenje u Velikoj Kladuši: Prijetio SIPA na Facebooku

USK

Hapšenje u Velikoj Kladuši: Prijetio SIPA na Facebooku

Objavljeno na dan 11.12.2018 - 19:51 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


"Biće krvi, inšalah" napisao je na svom Facebook profilu Jasmin Kajtezović (1985) zbog čega su ga pripadnici SIPA-e uhapsili jučer u Velikoj Kladuši.

On je, kako saznajemo, priveden u akciji Strijelac 2, a zbog sumnje da su nevedene poruke bile upućene SIPA-i. On je priveden na ispitivanje nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama.

Slika pištolja

Tom prilikom izvršen je pretres stambenih i drugih objekata koje koristi Kajtezović koji se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Kako nezvanično saznajemo, on je na svom FB profilu, između ostalog, ispod slike pištolja napisao i sljedeće: "biće caj crna guja, rat je varka, SIPA na kolac".

Do ovih operativnih informacija policijski službenici SIPA-e došli su posredstvom međuagencijske razmjene podataka, utvrdivši da ove poruke sadrže elemente spomenutog krivičnog djela.

"Prilikom vršenja pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti izvršene su po naredbama Opštinskog suda Velika Kladuša i Kantonalnog tužilaštva USK-a", saopšteno je iz SIPA.

Šarao crkvu

Nezvanično saznajemo da se radi o liječenom psihičkom bolesniku koji trenutno živi kod tetke u Velikoj Kladuši. Nakon sukoba s lokalnim hodžom navodno je počeo pisati po Internet portalima i Facebooku što mu je donijelo probleme. Kako saznajemo, navodno je hapšen i prije godinu i po nakon što je na pravoslavnoj crkvi u Velikoj Kladuši pisao arapska slova.

DRAGAN PAVLOVIĆ

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!