Haradinaj: Takse od 100 posto na robu iz Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati

!

Haradinaj: Takse od 100 posto na robu iz Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati

Objavljeno na dan 01.10.2019 - 11:26 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, kazao je lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za kosovskog premijera Ramush Haradinaj izjavio je da takse od 100 posto na uvoz robe iz središnje Srbije i BiH ne treba ukinuti, nego pojačati.

"Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrijednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmijene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno", rekao je Haradinaj kosovskim medijima.

On je naveo da je kao premijer "pokazao tko je gazda u kući na Kosovu", te da je "uspio zaustaviti ideju o razmjeni teritorija" i pokrenuti druge procese poput vojske i Zakona o Trepči.

Haradinaj smatra da Srbija ne treba tražiti nešto u zamjenu za priznanje, već da treba priznati Kosovo, pa čak se i izvinuti i platiti odštetu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!