HDZ: Napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju

BiH

HDZ: Napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju

Objavljeno na dan 14.03.2019 - 10:56 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu jučer podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer, kako navode, predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure.

"Premda su izaslanici HDZ-a BiH tijekom dana objasnili ovaj potez, napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju, stoga ćemo još jednom ponoviti:  Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja!
Prilikom prijedloga ove točke nije ispoštovana poslovnička procedura, materijala za istu nije bilo a istu je na dnevni red trebao staviti Kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu stoga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen", navode u saopćenju.

Poručuju da je riječ "isključivo o još jednom u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake".

"Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika nasilja, povreda ljudskih i svakih drugih prava, no ključno je da osim što iste osuđujemo, raditi na njihovom sprečavanju i kažnjavanju, a pri tome ne banalizirati probleme ili iste iskorištavati u svoju osobnu korist ili im pak davati nepotreban medijski prostor i važnost", navode.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!