HDZ: SDA je spremna žrtvovati interese cijele države za vlastitu korist

POZIV NA SARADNJU

HDZ: SDA je spremna žrtvovati interese cijele države za vlastitu korist

Objavljeno na dan 20.07.2019 - 15:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na tragu političkih prozivanja partnera za uspostavu vlasti u Bosni i Hercegovini, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) naglašava kako će, kao i uvijek do sada nastaviti raditi sa partnerima da naša domovina Bosna i Hercegovina profunkcionira kao normalna država, evropska BiH u kojoj će tri konstitutivna naroda do kraja biti ravnopravna, naveli su u današnjem saopćenju za javnost.

"Bošnjački politički predstavnici iz SDA jasno i nedvosmisleno spremni su žrtvovati strateške i infrastrukturne interese cijele države u korist vlastitih interesa. 

Svi koji žele konkretan napredak, posebno partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu saradnju, moraju prihvatiti da nećemo dopustiti da nas se više zavlači i troši vrijeme na produciranje kriza što se odražava i na euroatlantske integracijske procese i aktivnosti s kojima već uvelike kasnimo", navode iz HDZ-a.
HDZ BiH smatra svojom velikom obavezom, kao odgovorni politički subjekt, da upozori svoje partnere i ukaže na svu pogubnost svjesnog opstruiranja implementacije izbornih rezultata skrećući pažnju na teme koje nisu u fokusu javnosti i prozivajući se međusobno. 

"HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nisu i neće biti dio problema i opstrukcija, te i ovom prilikom pozivamo partnere iz SDA i SNSD-a na zajednički pronalazak rješenja i povratak međusobnog povjerenja kako bi napravili iskorak, kako između razina BiH i entiteta, tako i unutar FBiH. Za HDZ BiH je, vjerujemo i naše partnere, te cijelu BiH i njen europski put, prevažno da vlast profunkcionira, da konačno riješimo sva otvorena pitanja, pitanje izbornog zakona, kao važnog stuba vladavine prava te zaštite ustavnih načela i općih principa ljudskih prava", istaknuto je u saopćenju HDZ-a BiH.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!