Helikopter OSBiH do ovog trenutka na požarište bacio devet tona vode

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine

Helikopter OSBiH do ovog trenutka na požarište bacio devet tona vode

Objavljeno na dan 08.04.2020 - 13:26 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas gasi šumski požar koji je zahvatio lokacije na širem području grada Tuzle.

- Nadležne civilne institucije uputile su zahtjev za upotrebom vojnog helikoptera jučer u poslijepodnevnim satima. Rano jutros helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane OSBiH uzletio je iz vojarne Rajlovac ka Tuzli.

Nakon svih potrebnih priprema, posada helikoptera je pristupila izvršenju zadaće. Do ovog trenutka na požarište je bačeno devet tona vode. Aktivnosti na gašenju požara se nastavljaju do konačne lokalizacije požara – navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.   

Zadatak obavljaju na siguran način FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE BIH

Dodaje se da se prilikom izvršenja zadaće gašenja požara posada 2. helikopterskog skvadrona OSBiH pridržava svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od virusa COVID-19 te dodijeljenu zadaću obavljaju na siguran način.

- Na ovaj način, onako kako najbolje znaju, zrakoplovci OSBiH i u vrijeme pandemije, šalju poruku svim medicinskim radnicima i onima koji su na „prvoj crti“ borbe protiv virusa, da su uz njih, spremni u realizaciji zakonom propisane misije potpore civilnim vlastima tijekom prirodnih i drugih nepogoda – navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!