Hena iz Sirije dane provodi u Sedri maštajući da postane poznata slikarica

Prihvatni centar

Hena iz Sirije dane provodi u Sedri maštajući da postane poznata slikarica

Objavljeno na dan 21.08.2019 - 14:26 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Svoje dane u privremenom prihvatnom centru Sedra mlada sirijska umjetnica Hena najradije provodi u “Kutku za mlade” koji je omogućilo partnerstvo UNICEF-a BiH i Udruženje “Žene sa Une”.

- “Volim slikati razne motive, zavisno od raspoloženja. Slikam od svoje sedme godine, i najljepše se osjećam dok slikam. Voljela bih završiti školu i studirati umjetnost, postati poznata umjetnica i izlagati svoje radove”, kaže 18-godišnja Hena za UNICEF, a čiji radovi, skupa s radovima drugih mladih umjetnica i umjetnika stoje izloženi na zidu “Kutka” čineći od njega i svojevrsnu galeriju.

Mladi rado dolaze u Kutak za mlade gdje mogu doći i pokazati talenat koji imaju, kreativno se izraziti, slikati, svirati, slušati muziku, družiti se i provesti kvalitetno vrijeme. Kutak za mlade je oformljen u sklopu projekta EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH koji finansira Europska unija s više od 7,2 miliona eura. 

- “Radove koji ovdje nastaju izložimo, a posjetitelji iz raznih delegacija ih mogu kupiti po simboličnoj cijeni, i od skupljenih sredstava kupimo dodatni materijal, osvježenje za radionice, a od prodaje slika kao i ručno izrađenog nakita i drugih predmeta nastalih na radionici smo čak skupili novac za kupovinu stonog fudbala koji svi rado igraju”, govori Ilvana Lonić iz Udruženja “Žene sa Une”, voditeljica “Kutka za tinejdžere” u Sedri.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!