Hibridni nasljednik hiperautomobila McLaren P1 stiže 2024. godine

U KORAK S VREMENOM

Hibridni nasljednik hiperautomobila McLaren P1 stiže 2024. godine

Objavljeno na dan 13.04.2020 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kompanija McLaren već radi na nasljedniku hiperautomobila P1 koji će biti sljedeći model u serili Ultimate Series.

Ovu informaciju je potvrdio direktor McLarena Mike Flewitt koji je rekao da se novi model može očekivati 2024. godine, kao i da će biti elektrificiran.

"Naravno da gledamo unaprijed, imat će hibidizirani ili električni pogon. Sviđaju mi se električni automobili, imao sam priliku da ih vozim u posljednje vrijeme. Imaju nevjerovatne performanse, ali postoji problem s vremenom puunjenja. Uzmimo za primjer model 765LT za koji znamo da ga mnogi kupci voze na stazi. Da je to električni automobil, vozač bi imao možda tridesetak minuta za vožnju nakon čega bi ga morao puniti za sljedeći dan. To nije baš dobra situacija", izjavio je Flewitt.

On je priznao da su specifikacije nadolazećih električnih hiperautomobila poput Lotusa Evije i Pininfarine Battiste nevjerovatne.

McLaren se već fokusirao na hibidizaciju svoje ponude pa će se prvo pojaviti plug-in hibridni nasljednik Sport Series serije nakon čega se očekuju drugi modeli. Magazin Autocar piđe da će sljedeći P1 koristiti podijeljeni hibridni sistem, odnosno da će prednje točkove pokretati električni motor, a stražnje konvencionalni benzinski motor ili verzija hibridiziranog V6 motora.

Flewiit je dodao da je prijedlog britanske vlade o ukidanju novih benzinskih i dizelskih motora do 2035. godine, a možda i 2032. godine, predstavlja ne baš lijepo iznenađenje. Dodao je da će se McLaren pridružiti onima koji lobiraju da hibridi ne budu pod zabranom.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!