Hitno zasjedanje Komisije za sigurnost zbog migrantske krize

SUTRA U BIHAĆU

Hitno zasjedanje Komisije za sigurnost zbog migrantske krize

Objavljeno na dan 13.01.2021 - 19:59 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Za sutra je u Bihaću zakazana hitna sjednica Komisije za sigurnost FBiH, a razlog je sigurnosna situacija uzrokovana migrantskom krizom u državi BiH, saznaje Klix.ba.

Na sastanak su pozvani svi relevantni dužnosnici sa svih nivoa vlasti, od državnog preko entitetskog i kantonalnog do gradskog odnosno općinskog nivoa.

Održavanje sastanka za Klix.ba je potvrdio predsjednik Komisije za sigurnost Damir Mašić koji je kazao da već imaju potvrde dolaska zvaničnika te dodao da će članovi Komisije prije sastanka obići kamp Lipa.

"Migrantska kriza je prerasla u humanitarnu i u sigurnosnu, jer postoje ozbiljne sigurnosne prijetnje po stanovništvo i građane Federacije BiH. Mi smo u protekloj godini imali tri sjednice komisije, a posljednju u oktobru, gdje smo donijeli zaključke u vezi s migrantskom krizom koji da su realizovani, puno toga bi bilo riješeno", rekao je Mašić.

Ističe da postoji posebna zabrinutost zbog maćehinskog odnosa državnog nivoa prema ovom problemu i apsolutno ignorantskog odnosa prema problemu koji postoji.

"Posebno nas boli činjenica da i dalje ne postoji ozbiljna intencija državnog nivoa da se ovaj problem tretira kao problem cijele države, nego se i dalje nažalost uz prešutnu saglasnost iz FBiH tretira samo na području Federacije BiH ili tačnije tri kantona - Unsko-sanskog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog. To je apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo i na to ćemo se također osvrnuti sutra", poručio je.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!