Holanđani nude 20.000 eura za informacije o ubici s osmijehom

Plaćeni ubica iz Subotice

Holanđani nude 20.000 eura za informacije o ubici s osmijehom

Objavljeno na dan 23.02.2019 - 08:37 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Policija u Holandiji traga za profesionalnim ubicom Čabom Derom (38) iz Subotice zbog sumnje da je u julu 2018. godine likvidirao Ivana Serdarušića, državljanina Holandije. Holandske vlasti nude nagradu od 20.000 eura za informaciju o Deru te žele razgovarati sa svakim ko je od 8. do 30. jula prošle godine imao kontakt s ubicom.

Trag leševa

Istražitelji u Sarajevu imali su u rukama ovog opasnog ubicu nakon što su Dera 15. novembra 2017., zajedno s Baraninom Markom Gojčevićem, uhapsili s torbom u kojoj su im našli “hekler” i pištolj, na kojima je bio prigušivač. Nakon presude i plaćanja preostalog dijela kazne, njih dvojica su u martu 2018. protjerana iz BiH. Policiji su rekli da su se sklonili u Sarajevo, jer su imali problema u Srbiji i Crnoj Gori, ali su crnogorski mediji pisali da su u BiH tražili odbjeglog Baranina Alana Kožara.

- Za Derom u to vrijeme nije bila aktivna nijedna potjernica. Policiji u Sarajevu njih dvojica su bila sigurnosno interesantna te su provjerili da li egzistira bilo koja potjernica. Tada ih nije bilo - kazao nam je izvor iz istrage.

Tragom leševa koje je ostavljao za sobom, sada je utvrđeno da je Čaba samo četiri mjeseca nakon što je izašao iz BiH završio u Holandiji, gdje je u julu 2018. u Amsterdamu likvidirao državljanina Hrvatske Ivana Serdarušića. Der je stigao u Amsterdam 8. jula 2018., a potom je tri sedmice poslije u jedan italijanski restoran u Amsterdamu ušao obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu.

 Bacio tijelo

U septembru iste godine pojavio se u Mađarskoj, gdje je u Budimpešti ubio biznismena. Der je žrtvu na parkingu natjerao da klekne i pucao mu u glavu, a tijelo bacio u potok.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!