Horor u Orašju: Otac monstrum silovao maloljetnu kćerku

Rodoskvrnuće u porodičnoj kući

Horor u Orašju: Otac monstrum silovao maloljetnu kćerku

Objavljeno na dan 04.11.2019 - 09:44 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Oraški policajci uhapsili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo rodoskvrnuće, saznaje „Avaz“. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog!

Šokirani građani

Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona otkrio nam je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tokom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom.

Da stvar bude gora, sve se odigravalo tamo gdje bi dijete trebalo biti najsigurnije - u njihovoj porodičnoj kući. Šokirani istražioci MUP-a Posavskog kantona, čim su zaprimili prijavu, poduzeli niz operativnih radnji radi rasvjetljavanja krivičnog djela, koji je uznemirio građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Općinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca. Kako saznajemo, kuća je detaljno prečešljana radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužit u istrazi te u podizanju optužnice.

Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka.

Iz MUP-a Posavskog kantona kratko su nam potvrdili da se nemili događaj istražuje.

Zaštita žrtve

- Predmet je veoma osjetljiv, jer je žrtva maloljetnica, a riječ je o teškom djelu protiv spolne slobode i morala. Radi zaštite istrage, ne možemo otkrivati nikakve pojedinosti niti otkrivati identitet osumnjičene osobe, a sve sa ciljem zaštite same žrtve – kazali su za „Avaz“ iz MUP-a Posavskog kantona.

Prijeti mu pet godina robije
Istragu je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. Uhapšeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, za krivično djelo rodoskvrnuća predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!