Hrabra Alma Kovačić preživjela 11 operacija, potreban joj je novac za novu

POMOZIMO OVOJ DJEVOJCI

Hrabra Alma Kovačić preživjela 11 operacija, potreban joj je novac za novu

Objavljeno na dan 27.01.2020 - 07:13 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Alma Kovačić iz Stoca od svoje pete godine vodi stalne bitke za život. Nakon što joj je otkriven dijabetes, u 21. godini su joj otkazali bubrezi, u 23. je oslijepila na jedno oko, a potom je ostala i bez noge.

Do sada je imala dvije transplantacije bubrega, donatori su joj bili majka i otac, ali su oba bubrega nakon nekoliko godina prestala raditi. Do sadaje imala 10 zahvata pod totalnom anestezijom, veliki broj zahvata pod lokalnom anestezijom, dva puta je preživjela sepsu i doživjela još brojne nedaće.

Visoku amputaciju desne noge imala je prošle godine. Uz to sve je na dijalizi 11 godina. Odnedavno ima problem i na palcu lijeve noge i ljekari strahuju da će ostati i bez nje te su joj kazali da ide na liječenje u Barokomoru u Trebinje te hitno uradi transplantaciju bubrega i gušterače.

Jedan tretman u ovoj ustanovi košta 80 KM, a njoj je potrebno oko 30 tretmana. Transplantacije su još mnogo skuplje. Potrebno joj je oko 200.000 KM za njenu borbu za spas noge i život bez dijalize i šećera.

"Adria Ottobock će mi uraditi protezu, trebam je samo doplatiti. Imam jako puno troškova za liječenje. Kupujem trakice za mjerenje šećera, neke lijekove koji nisu na esencijalnoj listi. Otac me vozi na hemodijalizu, a država ne snosi te troškove. Svu dokumentaciju mogu dati na uvid", kazala je Kovačić u svom apelu.

Za pomoć Almi aktiviran je humanitarni broj BH Telecom 090 291 063 (donirate 2 KM). Ukoliko želite izvršiti uplatu to možete uraditi na sljedeće račune:

Alma Kovačić
1613000076889627
Raiffeisen Bank
Za uplate iz inostranstva :
Raiffeisen Bank dd BiH
SWIFT CODE :RZBABA2S
Iban code: BA391613000076889627


Pomozimo!
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!