Hrvatska bi mogla biti domaćin borbe za teškaškog prvaka svijeta u boksu

PRVI PRIJEDLOG

Hrvatska bi mogla biti domaćin borbe za teškaškog prvaka svijeta u boksu

Objavljeno na dan 08.05.2020 - 06:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Borba između teškaškog prvaka svijeta u boksu Anhtonyja Joshue i IBF-ovog obaveznog izazivača Kubrata Puleva mogla bi se održati u Hrvatskoj, odnosno u Puli, poručili su predstavnici borca iz Bugarske.

Prvobitni plan bio je da se ovaj dvojac bori 20. juna na stadionu Tottenhama u Londonu, no zbog pandemije koronavirusa ova borba kao i sve druge sportske manifestacije u svijetu je odgođena.

Već danima britanski mediji pišu o novom datumu i mjestu borbe, a iako se u početku pominjala mogućnost da se bore iza zatvorenih vrata, od toga očigledno neće biti ništa. 

Jedna od realnih opcija je i da se borba održi u Hrvatskoj, odnosno u Puli, pod uslovom da se situacija u Veliko Britaniji ne promijeni.

"Odredili smo termin od četiri nedjelje da nađemo novu lokaciju, ukoliko se situacija u Engleskoj ne promijeni. Razmišljamo čak i o Hrvatskoj, odnosno o gradu Puli gdje postoji rimski amfiteatar, što je opcija koja nam se dopada jer bi događaj ostao u Evropi. Potrebno je da se dogovorimo, a najbitnije je da na kraju svi budemo zadovoljni", kazao je menadžer borca iz Bugarske i dodao:

"Znamo da Joshua neće pristati da se borba održi u Bugarskoj, dok bi se moj klijent s druge strane borio i u njegovom dvorištu", istakao je Ivaylo Gotsev.

Prema prvim najavama novi termin borbe trebao bi biti u augustu ili septembru, no riječ je samo o pretpostavkama jer je u ovom trenutku gotovo nemoguće govoriti kako će se dalje razvijati globalna borba protiv virusa Covid-19.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!