Hrvatska osnovala komisiju za pomoć osumnjičenim i optuženim za ratne zločine u BiH

Odluka Vlade

Hrvatska osnovala komisiju za pomoć osumnjičenim i optuženim za ratne zločine u BiH

Objavljeno na dan 10.11.2016 - 13:17 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Vlada Republike Hrvstke je na sjednici u četvrtak odlučila da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na čelu Komisije za koordinaciju aktivnosti u vezi s procesuiranjem ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, u koje će biti uključeno više ministarstava, a namjena mu je pomaganje hrvatskim državljanima protiv kojih se vode istrage u BiH.

Premijer Andrej Plenković rekao je da hrvatska država želi učinkovito pružiti pomoć hrvatskim državljanima protiv kojih su podignute optužnice ili se vode istrage o navodnim ratnim zločinima u BiH. To se odnosi i na aktuelni slučaj Orašje i na druge slučajeve, javila je Hina.

Plenković je kazao da je namjena komisije bolja usklađenost s cijem kvalitetnije pripreme za odbranu osoba koje su po komandnoj odgovornosti optužene ili su pod istragom za navodne ratne zločine.

U komisiji će biti predstavnici ministarstava branitelja, odbrane, unutrašnjih i vanjskih poslova, pravosuđa i predstavnici iz premijerovog ureda. Na čelu će mu biti ministar branitelja Tomo Medved.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!