Hrvatska stranka BiH: Da li podanička politika Čovića prema Dodiku ima kraja

BiH

Hrvatska stranka BiH: Da li podanička politika Čovića prema Dodiku ima kraja

Objavljeno na dan 09.09.2019 - 13:50 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine oglasila se povodom, kako navode, najave HDZ-a Kantona 10 da će 13. septembra 2019. godine, obilježiti 24. godišnjicu oslobođenja Drvara. Kako su najavili, godišnjica bi se trebala održati uz vojne počasti i prisustvo svih visokih dužnosnika na Centralnom skupu u Drvaru.

"Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik usprotivio se obilježavanju ove obljetnice optuživši hrvatsku vojsku da je u Drvaru 1995. godine, provela 'etničko čišćenje' Srba i da je obilježavanje ovakve obljetnice provokacija te da će osobno sudjelovati u fizičkoj blokadi ukoliko do toga dođe. Gospodin Dodik zaboravlja da se 4. srpnja u Derventi slavi 'Dan oslobođenja opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu' u gradu u kojem Srbi nikada nisu bili u većini, a sada, nakon 'oslobođenja' i progona Hrvata i Bošnjaka, najbrojniji su, kao i duž Koridora smrti koji vodi na istok2, navode iz HS BiH.

"Da li podanička i licemjerna politika HDZ i Dragana Čovića prema Miloradu Dodiku ima kraja i kada će doći vrijeme da možemo reći da su Hrvati zemljopisno svoji na svome na cijelome prostoru BiH a ne samo na jednom dijelu Posavine. Dok se Dodik osobno zalaže kako bi spriječio obilježavanje obljetnice oslobođenja Drvara ostaje nam za vidjeti kako će HDZ i Dragan Čović reagirati na napade svog dugogodišnjeg prijatelja i mentora i da li ćemo imati Središnji skup u Drvaru", stoji u reakciji Hrvatske stranke BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!