Marketing USKinfo.ba
Hrvatska tvrdi da je BiH ušla u njen teritorij 90 metara, poslali zahtjev da se pomjeri tabla

OPĆINA CETINGRAD

Hrvatska tvrdi da je BiH ušla u njen teritorij 90 metara, poslali zahtjev da se pomjeri tabla

Objavljeno na dan 18.09.2020 - 11:13 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Hrvatske službe su uvidjele da je Bosna i Hercegovina, kako oni kažu, vjerovatno greškom, postavila obavijesnu tablu s upozorenjem na blizinu granice 90 metara unutar hrvatskog državnog područja.

Obavijesna ploča s upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj općini Cetingrad.

"Izvidom ove lokacije i geodetskom provjerom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obavijesna ploča postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnoga područja (tik uz hrvatsku obavijesnu ploču o blizini granice), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. godine", stoji u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske Ambasadi BiH u toj državi.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova vjeruje kako je u ovom slučaju došlo do nenamjerne pogreške bh. službe koja se može i treba lako ispraviti te poziva bh. stranu da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odlaganja ukloni navedenu obavijesnu ploču odnosno premjesti je na odgovarajuću lokaciju unutar državnog područja BiH.

Foto:Ilustracija / Shutterstock

 
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!