Marketing USKinfo.ba
 Hrvatska uvodi tri noviteta za koronu: Izolacija više neće trajati 14 dana!

Zagreb

Hrvatska uvodi tri noviteta za koronu: Izolacija više neće trajati 14 dana!

Objavljeno na dan 21.09.2020 - 13:44 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Krunoslav Cepak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestio o tri noviteta vezana uz koronavirus u nama susjednoj zemlji.

Capak je izvijestio o tri noviteta.

"Izolacija će trajati 10 umjesto 14 dana. Najnoviji podaci pokazuju da osobi nakon sedmog dana bolesti znatno pada zaraznost", kazao je Capak najavivši još dvije bitne promjene, piše N1.

"Kriterij za testiranje ne mijenja se bitno, osim što smo uveli učenike i studente u domovima i one osobe koje idu u škole i fakultete medicinskog tipa i treća bitna novost je da dosad osobe koje su bile pozitivne, osoba koja ima dokazanu potvrdu da je preboljela bolest, tri mjeseca ne mora ići u samoizolaciju ako i bude u kontaktu sa zaraženom osobom, nadovezao se.

Upitan spremaju li se nove mjere ili odluke stožera, Capak je rekao da ponedjeljkom obično imamo nižu brojku, jer je manje testiranja.

"Danas smo imali 70, to nije realna brojka, sutra ćemo imati više. Ali dva tjedna mi kontinuirano imamo silazni trend broja oboljelih i nadamo se da će se taj trend nastaviti", rekao je Capak.

 

Foto:Twitter
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!