Hrvatska uzima novac za iznajmljivanje objekata u vlasništvu BiH - Vrijedna odmarališta na Jadranu

BH. NEKRETNINE

Hrvatska uzima novac za iznajmljivanje objekata u vlasništvu BiH - Vrijedna odmarališta na Jadranu

Objavljeno na dan 11.12.2018 - 10:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministarstvo državne imovine Hrvatske na svojoj web stranici objavilo je informaciju o tome da je u toku prikupljanje javnih ponuda za zakup nekretnina koje su u vlasništvu BiH.
Među nekretninama koje se izdaju su bivša odmarališta “Trgovci”, “Vila Bosanka”, "Saobraćajci", "Građevinari", "H2O", "Mostarci", "Valter Perić", "Đuro Salaj", "Ekspres restoran", "Hit Podaca Mostar". Sve ove nekretnine locirane su u Gracu na Jadranskom moru.

Rok za podnošenje ponuda istekao je jučer. Početna vrijednost za odmaralište "Trgovci" iznosila je 30.800 kuna, za "Vilu Bosanku" 28.600 kuna, za odmaralište "Saobraćajci" 71.340 kuna.

Za odmaralište "Građevinari" početna cijena je bila 75.840 kuna, a za odmaralište "H20" 56.720 kuna.

Inače, hrvatski advokat Predrag Trutin podnio je Prijedlog za ocjenu ustavnosti Uredbe Vlade Republike Hrvatske o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriji RH i Zakonom o upravljanju državnom imovinom, a koja se tiče i nekretnina u vlasništvu privrednih subjekata iz BiH koje se nalaze na teritoriji susjedne zemlje.

U razgovoru za Klix.ba advokat Trutin on je ranije kazao da je njegova advokatska dužnost boriti se za pravdu, bez obzira na to o kome ili o čemu se radi.
 

Ja ću se ovim poslom baviti dokle god budem imao snage. Ja sam spojio i lepo i korisno.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!