Hrvatska: Vozač kamiona iz BiH koji je skrivio smrt djeteta ide u istražni zatvor

Odluka suda

Hrvatska: Vozač kamiona iz BiH koji je skrivio smrt djeteta ide u istražni zatvor

Objavljeno na dan 08.09.2021 - 16:32 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vozač kamiona iz BiH koji je udario automobil na autoputu kod Ogulina kada je jedno dijete poginulo, a roditelji i još jedno dijete povrijeđeni, ide u istražni zatvor, odlučio je Županijski sud u Karlovcu.

Iz tužilaštva su naveli da postoji osnovana sumnja da je vozač telefonirao dok je vozio i da je pritom udario u vozilo zaustavljeno u krajnjoj traci.

Osumnjičeni je nudio da plati kauciju da bi se branio sa slobode, ali je sudija to odbio jer to, kako je rekao, nije garancija da će biti dostupan za vođenje krivičnog postupka.

"BiH ne izručuje svoje državljane nama, kao ni mi njima, i zato sam odbio. Da je vozač iz neke od zemalja EU, udovoljio bih tom zahtjevu", rekao je istražni sudija Ante Ujević.

Vozač se u tužilaštvu branio šutnjom, prenose hrvatski mediji.

Državno tužilaštvo je, po saslušanju, saopćilo da postoji osnovana sumnja da je 6. septembra upravljao teretnim vozilom autoputem u mjestu Brinje, u smjeru Zagreba, te da je tokom vožnje upotrebljavao mobilni telefon, usljed čega nije pravovremeno uočio automobil kojim je upravljao 37-godišnji poljski državljanin, zaustavljen u krajnjoj desnoj traci.

Tužiteljstvo navodi da je pritom, bez kočenja i pokušaja izbjegavanja zaustavljenog vozila, teretnim vozilom udario u zadnju lijevu stranu automobila.

Od posljedica udara 10-godišnji dječak iz automobila preminuo je na mjestu nesreće. Vozač je zadobio povrede opasne po život, dok je dvoje putnika lakše povrijeđeno.

Foto: Hina

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!