Hrvatski teolog Drago Pilsel: Dodika jako lupiti po novčaniku pa će smiriti doživljaj

Odgovor na krizu

Hrvatski teolog Drago Pilsel: Dodika jako lupiti po novčaniku pa će smiriti doživljaj

Objavljeno na dan 13.01.2022 - 08:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Pixsell/Patrik Macek


Hrvatski teolog Drago Pilsel je među onima koji smatraju da su sankcije rješenje za političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Pilsel je poznat kao oštar kritičar vlasti u Hrvatskoj, ali i vlasti u susjednim državama. Pozvao je da se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i njegovi partneri, novčano sankcionišu.

"Najdražeg gosta Pantovčaka (ured predsjednika Hrvatske, op.a.) Milorada Dodika treba jako, ali vrlo jako lupiti po novčaniku, kao i njegove partnere. Sankcije su dobra pedagogija. Pa će ove vođe RS-a smiriti doživljaj. Bit će Bosne i Hercegovine, dašta nego da će opstati i biti. Samo polako i bez nervoze", poručio je Pilsel.

Ovaj teolog i novinar je posebno oštar u kritici nacionalizma na prostoru bivše Jugoslavije. U intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) se predstavio kao antifašista koji zastupa "kršćanski humanizam i ljudsko-pravašku kulturu".

Podsjećamo, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država je prošle sedmice sankcionisalo Dodika, kao i predsjednika PDA Mirsada Kukića i Alternativnu televiziju (ATV). Izgledno je da će Dodika sankcionisati još neke države, a prije svega se to očekuje od Njemačke i Velike Britanije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!