Marketing USKinfo.ba
 Huawei predstavio operativni sistem HarmonyOS

ODGOVOR GOOGLEU I SAD-U

Huawei predstavio operativni sistem HarmonyOS

Objavljeno na dan 09.08.2019 - 12:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je operativni sistem HarmonyOS, nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati podršku za Android zbog restrikcija koje su uvele vlasti SAD.

Šef odjeljenja za poslovanje Richard Yu rekao je na pres konferenciji da se nada da će novi operativni sistem "donijeti svijetu više harmonije".

Yu je naglasio da Huawei želi da koristi Android, ali da može momentalno da pređe na HarmonyOS (na kineskom HongMeng) ukoliko izgubi pristup američkom softveru.

Osnivač Huaweija Ren Zhengfei ranije je rekao da će novi operativni sistem biti univerzalan, da će moći da se koristi na raznim uređajima i da će biti brži od Androida za 60 procenata, prenio je Sputnik.

Prvi uređaji koji će koristiti novi operativni sistem biće predstavljen već sutra, a riječ je o televizoru marke Honor. Huawei će predstaviti pametne telefone sa novim softverom kasnije tokom godine

Washington tvrdi da je Huawei sigurnosna prijetnja i zbog toga mu je zabranio pristup američkoj tehnologiji. Kineska kompanija demantuje optužbe.
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!