Humanitarna akcija za nastavak liječenja Nijaza Kovačevića

Apel za pomoć

Humanitarna akcija za nastavak liječenja Nijaza Kovačevića

Objavljeno na dan 12.03.2021 - 11:27 | Izvor: USKinfo.ba |


Na Facebook stranici "Peti korpus" koja okuplja boračku populaciju uz Bihaća i Krajine, objavljen je poziv za pomoć u liječenju Nijaza Kovačevića. Apel objavjujemo u cjelosti.

"HUMANITARNA AKCIJA ZA NAŠEG SABORCA, SUGRAĐANINA I PRIJATELJA, PRIKUPLJANJE DOBROVOLJNIH PRILOGA ZA NASTAVAK LIJEČENJA NIJAZA KOVAČEVIĆA".
Poštovani saborci, kolege i kolegice planinari, prijatelji, ljudi dobrog srca!
Pozivamo Vas da se odazovete pozivu za Humanitarnu akciju pomoći našem kolegi demibilisanom pripadniku 5.inžinjerskog bataljona 5.korpusa, planinaru i Planinarskom vodiču PS FBiH Nijazu Kovačeviću iz Planinarskog društva Velika Kladuša.

Naš kolega prošao je dvije operacije na mozgu, ciklus zračenja i trenutno se nalazi na kemoterapijama a u toku je procedura oko mogućeg nastavka liječenja u Republici Turskoj. Sva dokumenatacija vezana za bolest i liječenje data je elektronski na uvid Savezu i svakog momenta je dostupna.

Kao što je poznato PS FBiH i njegovo planinarsko društvo rade na dobrovoljnoj osnovi na razvoju planinarstva i ne raspolaže sredstvima za ovakve svrhe. Stoga pozivamo Planinarska društva i sve planinare da se odazovu našem pozivu i daju svoj dobrovoljni prilog za nastavak liječenja Kovačević Nijaza i da iniciraju i pozovu druge prijatelje i organizacije da to učine.
Novčana sredstva su neophodna za nastavak daljnjeg liječenja i tretmana u Republici Turskoj, a koja iznose 17.500 eura.

Vaše priloge možete uplatiti direktno na žiroračun broj 3385302502198421 koji je otvoren kod UniCredit Bank d.d. Mostar, na ime Kovačević Nijaz u svrhu nastavka liječenja.

Pozivamo sva Planinarska društva a posebno sa područja Bosanske krajine da u skladu sa postojećom situacijom organizuju Humanitarnu planinarsku turu s ciljem prikupljanja dobrovoljnih priloga za liječenje Nijaza Kovačevića.

Za sve dodatne informacije možete se javiti Nijazu na broj +387 61 714 063.
Unaprijed zahvalni!
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!