Humanitarni broj za liječenje Sanjanke

USK

Humanitarni broj za liječenje Sanjanke

Objavljeno na dan 05.12.2019 - 12:21 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Za potrebe liječenja Saudine Behremović (36), Sanjanke kojoj je za spas života neophodna hitna transplantacija bubrega, otvoren je humanitarni broj kod "BH Telecoma" i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti pozivom na broj 090 291 008, čime doniraju dvije marke.

Kako bi se u Francuskoj uradio operativni zahvat neophodno je prikupiti 60.000 eura, a dosad je prikupljena polovina potrebnog novca. Saudina je majka 14-godišnje djevojčice, a prije izvjesnog vremena teško je oboljela na bubrezima i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru.

Međutim, liječnici su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas. Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji "Otvorena mreža", koja pomaže projekte liječenja građana Bosne i Hercegovine u inostranstvu. Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor i darivatelj bubrega za kćerku, a preko "Otvorene mreže" organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju. Zahvat bi trebalo da bude obavljen u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!