Hvala na ponudi, imamo Unu - Dovezli hiljade migranata u USK, a sad promovišu novu ''genijalnu'' ponudu za Krajišnike

Talgo voz

Hvala na ponudi, imamo Unu - Dovezli hiljade migranata u USK, a sad promovišu novu ''genijalnu'' ponudu za Krajišnike

Objavljeno na dan 11.06.2019 - 15:14 | Izvor: USKinfo.ba |


Željeznice Federacije BiH već mjesecima se "prave da ne čuju" vapaje iz Krajine. Na nedavnom sastanku u Vladi USK, premijer Mustafa Ružnić i predstavnici MUP-a USK-a su iznijeli podatak da je od početka godine Talgo voz u Krajinu dovezao preko 12 hiljada migranata. Svaku noć, već nekoliko mjeseci, Jedinica za podršku MUP-a USK-a "dočekuje" Talgo voz s namjerom da spriječi ulazak nelegalnih migranata na teritoriju Unsko-sanskog kantona. 

Jučer je također, na sjednici Vlade USK-a, usvojen zaključak kojim se zahtijeva da Željeznice Federacije BiH prestanu dovoziti ilegalne migrante ovom linijom. Međutim i ptice u Krajini znaju da od toga nema ništa. 

Na Facebook stranici "Unska pruga" prije nekoliko dana osvanula je "genijalna" ponuda, pod nazivom "Ljetujte u Tuzli" - Vozom iz Krajine, a reklamiraju je i Željeznice FBiH na svojoj stranici.

Provesti dan na vještačkom jezeru prije nego pored rijeke Une, u najmanju ruku je čudno za svakog Krajišnika, bez uvrede za drage Tuzlake. Vjerujemo da bi se oni sutra mijenjali sa nama i dali nam jezera za rijeku Unu i Nacionalni park i vjerujemo da ovakav stav razumiju. Nit' su oni šta krivi, nit' je kritika upućena njima. 

Međutim, iz ovog se još jednom potvrdilo nešto drugo, puno bitnije. A to je da je Unsko-sanski kanton taj koji je "pretplaćen" na migrantsku krizu i da ostale kantone i nivoe vlasti taj problem ne zanima. Nisu prošla ni dva dana od "ponude", a reagovali su zvaničnici raznih nivoa vlasti u TK. Iako se u članku pozivaju na povećan broj ulaska migranata iz pravca istoka, čudno je da ovakve izjave dolaze samo nekoliko dana nakon pomenute "ponude".

VEZANI ČLANAK: VLASTI U TUZLI ODBILE ORGANIZOVATI SMJEŠTAJ MIGRANTIMA
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!