I grad u USK ukinuo financiranje političkih stranaka: Umjesto partijama, novac ide siromašnima

100 000 KM

I grad u USK ukinuo financiranje političkih stranaka: Umjesto partijama, novac ide siromašnima

Objavljeno na dan 04.03.2019 - 09:26 | Izvor: USKinfo.ba | buka.ba


Budžetska sredstva koja su u proteklom periodu bila namijenjena finansiranju političkih partija, općina Ključ će u ovoj godini usmjeriti za pomoć socijalno ugroženim građanima.

Ovo je prva lokalna zajednica na području Unsko-sanskog kantona koja je donijela ovakvu odluku na svojoj redovnoj sjednici koja je održana protekle sedmice, a njeno usvajanje jednoglasno su podržali svi poslanici u tamošnjem Općinskom vijeću.

Radi se o 100.000 maraka i prema riječima Nedžada Zukanovića, načelnika te općine, tim novcem finansiraće se različiti socijalni programi, pišu Nezavisne novine.

"Drago mi je što su naši vijećnici izglasali ovakvu odluku i pokazali empatiju prema našim sugrađanima koji su u teškom socijalnom stanju. Ovo su teška vremena i pomenuta sredstva će dobro doći da pomognemo jedan broj naših sugrađana", kazao je Zukanović.

On je istakao kako se ova lokalna zajednica tokom ove godine opredijelila za provođenje programa mjera štednje i racionalizacije, podrške privredi i poljoprivredi, te otvaranja novih radnih mjesta. Inače, budžet općine Ključ za ovu godinu iznosi nešto manje od pet miliona maraka, što ovu lokalnu zajednicu svrstava u najmanje razvijene na području Unsko-sanskog kantona.

U posljednjih nekoliko godina Ključ se suočava s problemom sve većeg odlaska stanovnika na rad u inostranstvo.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!