I načelnik Općine Bužim podržao projekat Uživaj naše - Mersudin Nanić: Itekako imamo šta ponuditi turistima i gostima

Promocija turizma

I načelnik Općine Bužim podržao projekat Uživaj naše - Mersudin Nanić: Itekako imamo šta ponuditi turistima i gostima

Objavljeno na dan 19.02.2021 - 11:09 | Izvor: USKinfo.ba |


Načelnik Općine Bužim, Mersudin Nanić, primio je jučer u radnu posjetu direktora preduzeća USKINFO promocija Anela Kajtezovića, kako bi razgovarali o promociji turističkih potencijala općine koju vodi, u sklopu promotivne kampanje Uživaj naše. Radi se o promociji turističkih potencijala Unsko-sanskog kantona, a svoje učešće u ovom projektu već su potvrdili Nacionalni park Una, Privredna komora Unsko-sanskog kantona, Turistička zajednica Grada Bihaća, Općina Bosanski Petrovac, Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona, a od jučer i Općina Bužim. Iako mala općina, Bužim turstima ima itekako šta ponuditi. Riječ je svakako o nacionalnim spomenicima BiH, Staroj drvenoj džamiji i Starom gradu.

Bužimljani su nadaleko poznati i po ratničkim sposobnostima. Ako se uzme u obzir da je Sarajevski tunel treća najsposjećenija destinacija u galvnom gradu BiH, onda i Bužimljani s pravom računaju na posjete i interes brojnih gostiju kada je u pitanju nadaleko poznata 505. Viteška brigada. I izletište Svetinja, samo je jedna od brojnih destinacija koje se mogu posjetiti u ovoj Općini.

Iako je teško vrijeme, načelnik Nanić želi pričati pozitivne priče. Jedna od njih je svakako plan da se i ove godine ulaže u turističke destinacije i poboljšanje njihove infrastrukture.

Projekat Uživaj naše službeno kreće krajem aprila, a do tada će učešće u projektu biti ponuđeno svih gradovima i općinama u Unsko-sanskom kantonu i relevantnim turističkim institucijama i privrednim subjektima.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!