Imamo trik za savršeno hrskavi krompir – ovo obavezno morate probati

Recepti

Imamo trik za savršeno hrskavi krompir – ovo obavezno morate probati

Objavljeno na dan 17.04.2019 - 07:47 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Iako će vam priprema super hrskavog krompira na ovaj način oduzeti nešto više vremena nego što vam oduzima klasično pečenje, vjerujte, ovakvom ćete se načinu poželjeti vratiti kada jednom okusite super hrskave zalogaje čiste sreće.

Zaboravite na previše začina i komplicirano sjeckanje, pripremite vodu i zagrijte pećnicu, pa se bacite na pripremu.

Pripremite željenu količinu krompira, dovoljno soli maslinovo i suncokretovo ulje, kašiku brašna, nekoliko režnjeva bijelog luka i začinsko bilje po želji.

S krompirom se posebno dobro slažu timijan i ružmarin. Sve što vam preostaje jest zagrijati pećnicu na 200 stepeni, pa na šporetu zagrijati vodu. Pustite da voda zagrije, posolite je i u njoj kuhajte krumpir u kori.

Neka se kuha desetak minuta, tek da omekša. Vodu u kojoj se kuhao krompir izbacite iz lonca, pa dodajte malo brašna i protresite krompir laganim pokretima kako bi se brašno uhvatilo za krompir. Za to vrijeme, u posudu za pečenje ubacite obje vrste ulja, pa posudu s uljem ubacite u pećnicu na 10 minuta pustite da se zagrije.

Izvadite posudu za pečenje, dodajte krompir i vratite u pećnicu. Pecite oko 30 minuta, a nakon 15 minuta krumpir okrenite. Nekoliko minuta prije samog kraja pečenja, krompiru dodajte bijeli luk i začinsko bilje. Kada krompir poprimi zlatnu koricu, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz omiljeni sos, mesno ili riblje jelo ili pak osvježavajuću sezonsku salatu.


TAGOVI



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!