Marketing USKinfo.ba
IN MEMORIAM: Muhamed Ibrahimpašić - Beg

USK

IN MEMORIAM: Muhamed Ibrahimpašić - Beg

Objavljeno na dan 16.10.2020 - 10:31 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


U Bihaću je jučer u 74. godini umro Muhamed Ibrahimpašić - Beg, diplomirani inžinjer arhitekture, dugogodišnji aktivista i društveno politički radnik Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Muhamed Ibrahimpašić je je rođen u Bihaću, 2.maja 1947. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom diplomirao na  Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje je stekao zvanje dipl. inžinjer arhitekture.

Muhamed Ibrahimpašić je bio dugogodišnji arhitekta i aktivista koji je sav svoj životni i radni vijek podredio Bihaću i Krajini. Kao član brojnih vladinih i nevladinih radnih tijela stremio je modernom arhitektonskom izrazu nastojeći, istovremeno, da sačuva tradicionalni okvir i arhitektonski duh stare gradnje, posebno u svom Bihaću.

Kao veliki prijatelj rijeke Une pokretač je inicijative, a potom od strane  Vlade FBiH imenovan i za predsjednika Komisije za  pripremu dokumenata za osnivanje Nacionalnog parka „Una“ i njenog upisa na UNESCO  listu svjetske baštine. 

Za svoj uspješan i predan rad dobio je brojna priznanja i nagrade.

Muhamed Ibrahimpašić bio je dugogodišnji direktor GP„ Izgradnja“, a za  vrijeme rata član i predsjednik Izvršnog odbora Općine Bihać. Bio je ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, kao i premijer Vlade Unsko-sanskog kantona.

Dženaza i ukop Muhameda Ibrahimpašića će se obaviti na Gradskom mezarju Humci sutra, u subotu 17. oktobra u 14,00 sati.

Foto:RTVUSK
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!