IN MEMORIAM: Mustafa Muća Toromanović

...

IN MEMORIAM: Mustafa Muća Toromanović

Objavljeno na dan 23.11.2019 - 17:00 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Vijest da nas je nakon kratke i teške bolesti zauvijek napustio Mustafa Muća Toromanović odjeknula je danas u rukometnom svijetu.

Veliki sportski radnik, rukometni fanatik, jednostavno, Muća, bio je prepoznatljivo lice cazinskog i bosansko-hercegovačkog rukometa.
Ljubav prema rukometu je prenosio na mlade cazinske rukometašice i rukometaše, a njegove najbolje generacije su bile poslijeratne generacije Ženskog rukometnog kluba „Krajina“.

Neumorni trener koji nije prihvatao poraz donio je u Cazin neka od najsjajnijih odličja u ženskom omladinskom rukometu. Uslovi za rad, kada se uporede sa današnjim, bili su veoma loši. Treniralo se na betonskom igralištu Alinac i po kiši i po suncu, igralo na dva gola, a samo je jedan imao mrežu. 

Treniralo se i u hali Cazinke na tvrdom podu koji je bio izbušen na desetak mjesta, a na još toliko mjesta je krov prokišnjavao.
Kod Muće nije bilo izgovora za nedolazak na trening ili za nezalaganje na terenu. A, volio je dobru šalu i dobru muziku. Govorio nam je da „ne igra dres, već srce“ kada smo pitale da dobijemo neki broj dresa.

Muća je mlade rukometašice učio zajedništvu, prijateljstvu, stalnoj borbi i upornosti. Naučio nas je da je život borba Davida i Golijata, ali da nikad ne odustanemo. Danas, kada je veliki učitelj otišao, dužni smo da kažemo: Hvala ti, treneru, za sve.

Tvoje zlatne kadetkinje i juniorke
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!