Incident u Sanskom Mostu: Vlasnik objekta potkresao stabla u parku, intervenisala policija

OBRAĆAO SE OPĆINI

Incident u Sanskom Mostu: Vlasnik objekta potkresao stabla u parku, intervenisala policija

Objavljeno na dan 19.05.2019 - 13:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Sanskom Mostu u glavnoj ulici kod nekadašnjeg gradskog kina jutros je osvanuo prizor odsječenih stabala na javnoj zelenoj površini. Također, uklonjeni su sa javne površine.

Na mjestu događaja su došli policijski službenici i općinski komunalni inspektor. Vlasnik nedovršenog objekta Šefik Sinanović rekao je policajcima da je on potkresao stabla, jer, kako je rekao, ima namjeru da zaštiti svoj objekat od propadanja, a krošnje su "smetnja da sa mehanizacijom i materijalom priđe objektu".

"Ja sam 16. maja pismenim putem upoznao općinsku službu za prostorno uređenje, gradnju i stambene poslove i općinskog načelnika da u narednih nekoliko dana planiram otpočeti radove na uređenju vanjskog i unutrašnjeg dijela mog objekta u Prijedorrskoj ulici broj 12, međutim oni su nisu oglasili po mom pismenom aktu, što je bilo i očekivano", rekao je on.

Ovi radovi, kaže, obuhvataju privremeno zatvaranje, pokrivanje objekta i radove na uređenju površine oko objektau što kraćem roku. 

"Meni objekat propada, a ne dozvoljavaju mi gradnju", naglasio je on.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!