Inspektori otkrili 41 neprijavljenog radnika i zapečatili 64 objekta

PUFBIH

Inspektori otkrili 41 neprijavljenog radnika i zapečatili 64 objekta

Objavljeno na dan 16.07.2019 - 07:48 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su 128 inspekcijskih nadzora u kojema je zatečen 41 radnik na crno na području općina Stolac, Ravno, Neum, Čapljina, Mostar, Stari Grad Sarajevo, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Lukavac.

Inspekcijama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U ovim aktivnostima inspektori su otkrili 41 neprijavljenog radnika, 26 obveznika koji nisu evidentirali promet, osam objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa i jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 64 objekata, a u 56 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 107.400 KM. 

Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci.

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!