Inspektori u KS otkrili 15 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 10 objekatata

BiH

Inspektori u KS otkrili 15 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 10 objekatata

Objavljeno na dan 05.02.2021 - 18:50 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 2. i 4. februara izvršila 44 inspekcijske kontrole na području Kantona Sarajevo kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, te trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 15 neprijavljenih radnika, 11 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i devet objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti za 13 objekata izdato je rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti od čega je zapečaćeno 10 objekata i u 18 slučajeva su podneseni prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 31.500 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz te institucije.

Foto: N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!