Inzko: Ohrabrujuće je što bh. političari stavljaju interes građana na prvo mjesto

BORBA S KORONAVIRUSOM

Inzko: Ohrabrujuće je što bh. političari stavljaju interes građana na prvo mjesto

Objavljeno na dan 17.03.2020 - 06:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Visoki predstavnik Valentin Inzko u potpunosti podržava koordinirane aktivnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini koje imaju za cilj prevenciju daljeg širenja virusa COVID-19 u BiH.

Uvjeren je da će vlasti poduzeti dodatne mjere, te dodatno pojačati saradnju i koordinaciju ukoliko to bude zahtijevala situacija na terenu.

"Ohrabrujuće je vidjeti da svi nivoi vlasti – državni, entitetski, kantonalni i općinski, od državnog Predsjedništva i Vijeća ministara naniže – poduzimaju preventivne mjere kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID-19 i održalo zdravlje stanovništva.

Brza reakcija i koordinirani pristup svih nivoa vlasti su od suštinskog značaja za zaštitu građana i nošenje sa epidemijom. Ohrabrujuće je vidjeti da država može funkcionirati u izuzetno teškim uslovima te da političari stavljaju interes građana na prvo mjesto. Sada je vrijeme da se razmirice ostave po strani i da se zemlja održava potpuno funkcionalnom", rekao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik poziva sve građane da se ponašaju odgovorno i da se strogo pridržavaju smjernica i uputa koje dobijaju od nadležnih institucija kako bi zaštitili sebe, svoje porodice, te najugroženije kategorije stanovništva.

Podsjetio na značajan broj ljudi koji, čak i u ovim vanrednim okolnostima, moraju biti u potpunosti angažirani, poput medicinskog i policijskog osoblja, pripadnika Oružanih snaga, te mnogih drugih kojima je potrebna podrška kako bi bili u mogućnosti da rade svoj posao.

"U ovim teškim okolnostima, svi moramo raditi zajedno u duhu solidarnosti i najboljih tradicija ove zemlje. Želim izraziti zahvalnost svim građanima koji doprinose naporima da se spriječi dalje širenje virusa. Zajedničkim naporima medicinskih stručnjaka i odgovornih institucija, ova kriza se može prebroditi", poručio je Inzko.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!