Islamska zajednica o LGBT populaciji: To je grijeh, ali vjernici ne smiju biti nasilni prema njima

STAVOVI

Islamska zajednica o LGBT populaciji: To je grijeh, ali vjernici ne smiju biti nasilni prema njima

Objavljeno na dan 13.04.2016 - 10:17 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Sve se više govori o zakonu o istospolnim zajednicama koji bi mogao biti usvojen i u Bosni i Hercegovini. Ravnopravnost LGBT populacije je, konačno, jedan od uvjeta međunarodne zajednice prema BiH, na njenom putu ka EU, piše agencija Patria.

Nevladine organizacije također posljednjih mjeseci intenzivno rade na promociji LGBT populacije u BiH. U Sarajevu su nedavno osvanuli plakati koji podržavaju istospolne zajednice. Najavljeno je i javno okupljanje LGBT pristalica. Prvo u Sarajevu a onda i drugim gradovima u zemlji. Zakon o istospolnim zajednicama, kada dođe do njega, najavili su podržati Damir Arnaut iz SBB-a, Predrag Kojović iz Naše stranke ali i nekoliko drugih političara.

S druge strane, religijske zajednice, očekivano, odupiru se bilo kakvoj legalizaciji istospolnih brakova u Bosni i Hercegovini. Islamska zajednica je krajem prošle godine izdala i zaključak kojim Bošnjake jasno upozorava da su istospolne zajednice veliki grijeh. Ali, također, Islamska zajednica na čelu sa rejsu-l-ulemom vjernike upozorava i na to da islam ne dopušta nasilje, pa ni ono prema LGBT populaciji.

Pogledajte kompletan Zaključak Islamske zajednice u BiH o LGBT populaciji:

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!