Islamski učenjaci osudili susret arapskih zvaničnika s Netanyahuom

!

Islamski učenjaci osudili susret arapskih zvaničnika s Netanyahuom

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 13:16 | Izvor: USKinfo.ba | balkans.aljazeera.com


U saopćenju Unije navodi se kako su zvaničnici arapskih zemalja zaboravili šta Izrael radi u Jerusalemu i na Zapadnoj obali. 

Svjetska unija islamskih učenjaka osudila je susret brojnih zvaničnika iz arapskih zemalja s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom na konferenciji u Varšavi, javlja Anadolija.

„Svjetska unija islamskih učenjaka sa žalošću prima informaciju o sastanku velikog broja zvaničnika iz arapskih zemalja s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom koji okupira njihovu Svetu zemlju, ubija njihovu djecu, blokira njihove gradove i judaizira Palestinu i Jerusalem, uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država (SAD)“, navodi se u saopštenju na Twitteru.

Konferencija „Ministarski program za promociju budućnosti mira i sigurnosti na Bliskom istoku“ održana je u Varšavi, u Poljskoj 13. i 14. februara. 

'Formiranje antiiranske koalicije'

U saopćenju Unije, čije je sjedište u Dohi, navodi se kako su zvaničnici arapskih zemalja koji su prisustvovali konferenciji, zaboravili šta Izrael radi u Jerusalemu i na Zapadnoj obali. 

Ističuči kako je Netanyahu ova dešavanja nazvao prelomnim tačkama u historiji u saopćenju se navodi kako je @Netanyahu pitao američkog državnog sekretara da radi u zajedničkim interesima Izraela i Arapa@.

Organizatori konferencije Poljska i SAD prethodno su istakli kako će se na sastanku razgovarati o miru i stabilnosti na Bliskom istoku te ključnim pitanjima među kojima je borba protiv terorizma.

Međutim, izjave pojedinih viših američkih i poljskih zvaničnika dovele su do špekulacija o pokušaju formiranja antiiranske koalicije.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!