Istekao je rok za zatvaranje Mirala - Moguće su i blokade - Evo šta kaže predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša (VIDEO)

Migrantska kriza

Istekao je rok za zatvaranje Mirala - Moguće su i blokade - Evo šta kaže predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša (VIDEO)

Objavljeno na dan 29.09.2020 - 10:19 | Izvor: USKinfo.ba |


Sjednica Općinskog vijeća Velika Kladuša na kojoj je između ostalih, usvojen i zaključak o zatvaranju kampa Miral i rok od deset dana za ispunjenje istog, održana je 17. septembra.

Od tada je prošlo dvanaest dana, a kamp Miral nije zatvoren. Tim povodom ekipa USKinfo.ba je posjetila Veliku Kladušu i o ovoj temi razgovarala sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Velika Kladuša, Fikretom Bašićem.

Situacija nije zadovoljavajuća. Unatoč zaključku Općinskog vijeća, Miral nije zatvoren. Mi očekujemo da nadležne institucije Bosne i Hercegovine ispoštuju zaključke i da migrante izmjeste u druge centre, kazao je Bašić.

Vidim na društvenim mrežama da su najavljene određene blokade, pa čak i blokada graničnog prijelaza, istakao je predsjedavajući.

Treba voditi računa i o humanitarnom aspektu. Ne možemo gledati žene i djecu pod vedrim nebom. Država se mora uključiti, poručio je Bašić.

Evo cijele izjave.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!