Istraga u Hrvatskoj protiv četiri osobe: Roditelji kupili suprugu za svog sina

Maloljetnički brak

Istraga u Hrvatskoj protiv četiri osobe: Roditelji kupili suprugu za svog sina

Objavljeno na dan 26.10.2021 - 08:59 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorili prisilan brak svoje djece.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja državljanka Srbije, roditelji 14-godišnjaka.

Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rješenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.

Roditelji 14-godišnjaka su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Namjera im je bila da dogovore prisilni brak djevojčice i dječaka, ali i cijenu za koju će kupiti djevojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj prijetili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili "prodaju" djevojčice. Roditelji dječaka su djevojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede djetetu koje se opiralo prisilnom braku.

Četvoro njih je osumnjičeno za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dječaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode djevojčici i nanošenje teške tjelesne povrede u pokušaju, a otac djevojčice za prijetnju djetetu.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!