Italijanski dizajneri prave torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa

ISKORIŠTAVANJE OTPADA

Italijanski dizajneri prave torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa

Objavljeno na dan 19.05.2020 - 12:24 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Italijanski dizajneri Chiara Rivituso i Matteo Bastiani su odlučili iskoristiti otpad te su počeli praviti torbe od pakovanja za hranu i Amazonovih paketa.

Chiara i Bastiani su otvorili vlastiti studio 2011. godine pod nazivom Camera60, a nedavno su počeli raditi na unikatnom projektu.

"Volim eksperimentisati i praviti torbe od neobičnih materijala. Namjeravali smo ponovo iskoristiti plastiku na drugačiji način pa torbe pravimo korištenjem otpada, odnosno pakovanja od papira i plastike, a koristimo i kutije", poručili su dizajneri.

Jedan od najljepših torbi ukrašena je ometom proizvoda Oreo, a treba spomenuti i torbu od kartonske kutije za pivo Heineken, kao i torbu načinjeno od paketa Amazon Primea.

Tu je i torba inspirisana Diorovom torbom, a napravljena je od pakovanja za paljuhice.

Torbe trenutno nisu na prodaju, a dizajneri žele motivisati ljude da maksimalno iskoriste sve materijale dostupne u kući.

"Želimo inspirisati ljude da stvaraju umjesto da bacaiju, voljeli bismo da brendovi usvoje ovu viziju. Ljudi su sve svjesniji važnosti djelovanja za bolju budućnost", dodali su dizajneri.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!