Ivanić: Dodiku je stranka važnija od RS-a

BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Ivanić: Dodiku je stranka važnija od RS-a

Objavljeno na dan 01.08.2019 - 14:09 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Počasni predsjednik PDP i bivši član Predjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da aktuelnom članu Predsjedništva i lideru SNSD Miloradu Dodiku nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo njegove političke partije.

Komentarišući za Insajder  gostovanje Dodika u programu RTRS, gdje je, između ostalog, najavio zabranu djelovanja SIPA, Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a, kao i obustavu naplate indirektnih poreza u slučaju da opozicione stranke iz RS naprave vlast u Sarajevu bez SNSD, Ivanić kaže da to pokazuje koliko je Dodiku stalo do pozicija Republike Srpske.

– Dodikova izjava pokazuje da njemu nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo pozicija SNSD. Ako to što je najavio može da uradi, zašto to ne napravi kad su on i njegova stranka na vlasti? Valjda je važnija pozicija Republike Srpske od toga ko je na vlasti – kaže Ivanić.
Na tvrdnje člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda da opozicione stranke u RS nisu legitimni srpski predstavnici u Sarajevu, Ivanić poručuje da Dodiku i SNSD „niko ne brani da formiraju novu vlast na nivou BiH“.

– Ko Dodiku brani da napravi vlast na nivou BiH, ako je to u stanju? Ako može, neka napravi vlast i prestane da priča na tu temu. Ako ne može, bolje je da ćuti – kaže Ivanić.

On dodaje i to da sumnja da će novo Vijeće ministara BiH biti formirano u dogledno vrijeme.

– Sumnjam da će nova vlast na nivou BiH biti formirana najmanje do kraja ove godine, jer tamo postoje ogromne razlike. I to ne samo između SNSD-a i vladajućih bošnjačkih stranaka, već i među strankama iz Federacije BiH. Mislim da Dodik njima služi kao opravdanje za neuspostavljanje vlasti koje ne bi bilo i bez Dodika, jer postoje ogromne razlike i između HDZ-a i SDA – smatra Ivanić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!